Ensimmäiset joulutortut tältä vuodelta on leivottu. Tein taikinan itse ja käytin täyttenä perinteistä luumumarmeladia. Olin varsin tyytyväinen taikinaan ja teen varmasti toistekkin. :) Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille blogini lukijoille ja myös tietenkin kaikille muille. :D Maukkaita hetkiä joulua odotellessa-
2106033.jpg

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa tai kermaviiliä

Nypi rasva jauhoihin, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna jähmettyä kylmässä ainakin kaksi tuntia, mielellään yön yli.

Kaulitse taikina 1 cm paksuiseksi levyksi ja kaaviloi neliöiksi. Vedä jokaisesta neliön nurkasta viiva melkein neliön keskikohtaan. Taita joka toinen sivu keskelle ja lisää päälle lusikallinen luumumarmeladia. Voitele munalla ja paista 225 C noin 7 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet väriä.