Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille. Tälläisen kakun leivoin tutuille viemisiksi, hieman isänmaallisin koristuksin, vaikkakin sinisestä kuorrutuksesta tulikin violetti. :D Mutta kakku on todella mehevä ja kuorrutus vie kielen mennessään. Tämä on ehdottomastim minun lempikakku. :) Rauhallista itsenäisyyspäivää ja nauttikaa Linnan juhlista makeiden herkkujen kanssa. :)

2123719.jpg

2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
½ dl sulatettua margariinia

Kuorrutus:
100 g sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
( mustikan mehua värjäykseen)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ka lisää porkkanaraaste ja margariini. Paista 175 C noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä enne kumoamista. Sekoita kuorrutuksen ainekset lusikalla hieroen tasaiseksi. Pursota tai levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Säilytä kakkua muutenkin jääkaapissa tarjoilun välissä, paitsi jos kakku syödään kerta istumalta. :D