Olen nyt näiden kahden viikon aikana leiponut kahtena kertana karjalanpiirakoita ja piirakoista on jo tulossa kovaa vauhtia yhtä hyviä kuin mummoni tekemät.. Harjoitus tekee mestarin, niinhän sitä sanotaan Nauru

3 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

4 dl ruisjauhoja

2½ dl hiivaleipa- tai vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

Riisipuuro-täyte:

2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

7 dl maitoa

1 tl suolaa

Maito-voiseos:

3 dl maitoa

25 g margariinia tai voita

Sekoita riisi kiehuvaan veteen ja lisää noin 5 minuutin päästä maito. Anna puuron kiehua hiljalleen ½ tuntia. Mausta suolalla. Lisää kylmään veteen kaikki taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi leivonta-alustalla. Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 15 osaan. Pyörittele osat palloiksi ja litistä. Kauli ohuiksi piirakoiksi ja levitä noin 1 rkl riisipuuroa taikinalle. Rypytä peukalolla ja etusormella. Paista 275 C noin 12 minuuttia. Upota kuumat, valmiit piirakat kuumaan maito-voiseokseen. Aseta piirakat astiaan ja laita päälle leivinliina, jotta piirakat pehmenevät.