Olen nyt näiden kahden viikon aikana leiponut kahtena kertana karjalanpiirakoita ja piirakoista on jo tulossa kovaa vauhtia yhtä hyviä kuin mummoni tekemät.. Harjoitus tekee mestarin, niinhän sitä sanotaan
3 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2½ dl hiivaleipa- tai vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Riisipuuro-täyte:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
1 tl suolaa
Maito-voiseos:
3 dl maitoa
25 g margariinia tai voita
Sekoita riisi kiehuvaan veteen ja lisää noin 5 minuutin päästä maito. Anna puuron kiehua hiljalleen ½ tuntia. Mausta suolalla. Lisää kylmään veteen kaikki taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi leivonta-alustalla. Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se noin 15 osaan. Pyörittele osat palloiksi ja litistä. Kauli ohuiksi piirakoiksi ja levitä noin 1 rkl riisipuuroa taikinalle. Rypytä peukalolla ja etusormella. Paista 275 C noin 12 minuuttia. Upota kuumat, valmiit piirakat kuumaan maito-voiseokseen. Aseta piirakat astiaan ja laita päälle leivinliina, jotta piirakat pehmenevät.
Kommentit