Jääkaapissa lojui aivan valtava pinaattipussi, no ei ole kuin 250 g, mutta se määrä tuoretta pinaattia ei tunnu menevän millän tavalla. JOten päätin leipoa pinaattipiiraan pakkaseen vieraita odottamaan.

100 g voita

½ dl perunasosejauhetta tai valmista perunamuussia

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ dl vettä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva. Nypi rasva jauhoihin ( murumainen seos). Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.

 

Täyte:

1 sipuli

100 g fetajuustoa

½ l tuoretta pinaatti tai 200g pakastepinaattia

2 dl maitoa

2 kananmunaa

valkopippuria ja muskottipähkinää

 

Kuullota hienonnettu sipuli ja pinaatti kattilassa. Murenna fetajuusto haarukalla lautasella. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta ylimääräinen vesi pois. Sekoita maito, kanamunat ja mausteet vispilällä sekaisin. Lisää feta ja sekoita tasaiseksi. Levitä pinaatti- sipuliseos taikinapohjan päälle ja kaada muna- maitoseos päälle. Paista 200 C noin 35 minuuttia.