lauantai, 25. lokakuu 2008
Mustikkapiirakka
Ohje piirakkavuoalliseen
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl vehnäleseitä
3-4 dl mustikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
(jos käytät pakasteita lisää marjojen joukkoon 1-2 tl perunajauhoja)
Täyte:
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon.
Voitele vuoka ja taputtele jauhotetuin käsin taikina vuokaan. Lisää päälle mustikat ja keskenään sekoitetut täytteen aineet. Paista 200 C° noin 30 minuuttia
Kommentit