Tämä kalaruoka oli oikein maukasta ja koko perhe ihastui reseptiin. Suosittelen. Jos et saa tai raaski ostaa kuhaa, käy seiti tai muu vastaava vaalea kala oikein hyvin.
2 sipulia, hienoksi viipaloituna
2 valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuna
2 porkkanaa, ohueksi viipaloituna
1 paprika, ohueksi pilkottuna
½ kesäkurpitsa, ohueksi pilkottuna
1½ dl kuivaa valkoviiniä
400 g säilyketomaatteja
ripaus sokeria
sitruuna , ohueksi viipaloituna
suolaa ja pippuria
2 rkl tuoretta persiljaa
1 tl meiramia ja oreganoa
1 kg vaaleata kalaa ( tietenkin tämä oman tarpeen mukaan)
Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää muut vihannekset ja anna niiden pehmetä, noin 5 minuuttia. Lisää viini ja kiehauta. Lisää tomaatit, sokeri, suola, pippuri ja sitruuna. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää yrtit. Aseta kala voideltuun vuokaan ja laita tomaattiseos kalan ympärille. Paista 200 C noin 30-40 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta.
Kommentit