Tämä kalaruoka oli oikein maukasta ja koko perhe ihastui reseptiin. Suosittelen. Jos et saa tai raaski ostaa kuhaa, käy seiti tai muu vastaava vaalea kala oikein hyvin.

2 sipulia, hienoksi viipaloituna

2 valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuna

2 porkkanaa, ohueksi viipaloituna

1 paprika, ohueksi pilkottuna

½ kesäkurpitsa, ohueksi pilkottuna

1½ dl kuivaa valkoviiniä

400 g säilyketomaatteja

ripaus sokeria

sitruuna , ohueksi viipaloituna

suolaa ja pippuria

2 rkl tuoretta persiljaa

1 tl meiramia ja oreganoa

1 kg vaaleata kalaa ( tietenkin tämä oman tarpeen mukaan)

 

Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Lisää muut vihannekset ja anna niiden pehmetä, noin 5 minuuttia. Lisää viini ja kiehauta. Lisää tomaatit, sokeri, suola, pippuri ja sitruuna. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää yrtit. Aseta kala voideltuun vuokaan ja laita tomaattiseos kalan ympärille. Paista 200 C noin 30-40 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta.