Päätin leipoa sämpylöitä, kun jauhopeukaloa kuumotti näin joulun jälkeisen tauon jälkeen.. Olivat oikein meheviä ja maistuivat ihanasti porkkanalle :D Kuva on vähän epätarkka, mutta ei voi nyt mittään. :)
2196966.jpg
Noin 12 kipaletta

2½ dl vettä tai maitoa
½ pss kuivahiivaa tai puolikas hiiva 25 g
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
3 dl porkkanaraastetta
2 tl yrttejä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää myös raaste ja yrtit. Jos käytät tavallista hiivaa, liuota se nesteeseen. ( nesteen täytyy olla hieman jäähtyneempää kuin kuivahiivaa käyttäessä). Anna taikinan levätä kunnes juuri kuplii, noin 15 minuuttia.

3 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
25 g margariinia sulatettuna

Lisää juureen suurin osa jauhoista ja suola. Sekoita  puulastalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja alusta kädellä kimmoisaksi taikinaksi. Alusta margariini taikinaan. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, noin 15 minuuttia. Paista 225 C noin 12 minuuttia. Kypsät sämpylät kumisevat, kun koputat niiden pohjaa.