Tasas yksi loistava ajatus jouluviemisiksi.. Hienon säväyksen antaa jos siivilöi leivän päälle ennen uuniin laittoa jouluisen kuvan jauhoilla..
2156159.jpg
2 leipää
5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolia ja anista
1 tl suolaa
1 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: Siirappia ja vettä

Rouhi mausteet morttelissa. Lämmitä piimä haaleaksi ja sekoita hiiva, mausteet ja siirappi piimään. Alusta jauhot taikinan joukkoon. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna kohota hyvin. Paista 200 C noin 40 minuuttia. Voitele leipää paiston loppupuolella siirappivedellä niin saat ihanan tahmean ja kiiltävän pinnan.