Tuoretta sämpylää ei kyllä voita mikään. Päätin leipoa sämpylät tällä kertaa sydänkakku-vuoan muotoon. Muuten sämpylät olivat oikein meheviä ja suosittelen yrttien käyttämistä taikinassa.

Noin 12 sämpylää

2½ dl kädenlämpöistä vettä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 pss kuivahiivaa

noin 3 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl kuivattuja yrttejä

25 g margariinia

 

Sekoita veteen suola,sokeri ja yrtit. Liää joukkoon hitaasti sekoitellen keskenään sekoitetut jauhot, hiutaleet ja hiiva. Alusta joukkoon margariini. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikina 12 pieneksi sämpyläksi ja aseta voideltuun vuokaan. Anna kohota. Paista 225 C noin 12 minuuttia.